Problemadferd i møtesituasjoner – nivå 3

Bjeffer hunden din på andre hunder eller mennesker i møtesituasjoner? Blir hunden din overentusiastisk i forventing om å få hilse på andre hunder eller mennesker på tur? Drar den i båndet og bjeffer? Kanskje kaster den seg frem – eller ser det ut som den synes situasjonen er ubehagelig ved å trekke seg unna?

Passeringsproblemer er en utfordring som hundeeiere ofte opplever. Dette kan være problemer med å passere andre hunder, utagering mot sykler, skateboard, joggere, barn eller folk generelt.

Uansett hvordan vi som eiere reagerer i slike situasjoner, resulterer det ofte at hundens atferd blir forsterket. Dette skjer når f.eks. hunden kaster seg frem og trekker mot den andre hunden. Da fortsetter vi gjerne fremover for å komme oss forbi – eller vi blir stående for å forsøke å få kontroll på atferden. Men da kommer ofte den andre hunden mot oss for å passere. Resultater er at avstanden til den andre hunden reduseres, noe hunden ønsker seg.

Eller når vår hund er redd og forsøker å skape avstand til det den synes er ubehagelig, blir den hindret av båndet. I denne situasjonen kan hunden «velge» å gjøre et utfall mot den passerende hunden for å skremme den bort. Resultatet er uansett at den andre hunden forsvinner, og begge scenarioer kan oppleves som hensiktsmessig fra hundens perspektiv. Den vil med stor sannsynlighet gjenta den «valgte» atferden i neste møtesituasjon.

Det er ulike årsaker til at hundene reagerer, og hvorfor akkurat din hund oppfører seg slik den gjør, vil du få hjelp til å forstå på kurs. Uavhengig av årsak er dette heldigvis noe vi kan jobbe med.

Målsettingen med kurset er å hjelpe deg og hunden din til å mestre møtesituasjoner på en bedre måte, slik at dere på sikt skal få det mye hyggeligere på tur!

På dette kurset arbeider vi med atferds modifiserende tiltak rettet mot å endre hundens emosjoner og forventninger knyttet til møtesituasjoner. På kurs hos CANIS Hundeskole jobber vi kun med positive metoder. Det det sier seg selv a dette arbeidet ikke er en «quick-fix» og desto lengre tid atferden er blitt forsterket, jo lengre tid vil det ta å endre den. Kurset er lagt opp over totalt 18 timer og består av teori og praktisk trening der vi anvender teorien i praksis. Det er maks 2-3 ekvipasjer per instruktør slik at du får tett, individuell oppfølging av instruktørene i det arbeidet du gjør med hunden din.

CANIS-Instruktør og Hundeterapeut Karin Mohn Engebretsen. NKK instruktør trinn 1 og trinn 2 Bruks, samt tidligere hundefører i Norske Redningshunder.

 

Påmelding er økonomisk bindende. Se mer om kjøpsbetingelser her: https://www.hundeterapeuten.no/kjopsbetingelser/

 

Dato Blir satt opp senere

Deltakere Maks 6

Instruktør Karin Mohn Engebretsen

Sted CANIS Hundeskole avdeling Østfold, Nesveien 320, 1514 Moss

#Tag Problemadferd

Canis Karin Mohn Engebretsen