Retrieverjakt – jaktfot

VELKOMMEN TIL TEMAKURS- JAKTFOT!

Dette kurset er rettet mot deg som har fuglehund og som er interessert i å lære mer om belønningsbasert trening. Men uansett om du tenker å bruke hunden din på jakt eller om du ønsker å aktivisere den med oppgaver den er avlet for, legger vi opp treningen etter den enkeltes behov og ferdigheter.

Målsettingen med kurset er å rette fokus mot hvordan du går frem for å trene inn ro i en god fot-posisjon. Denne treningen trenger på ingen måte å være «kjedelig» og i løpet av kurset legger vi opp til at treningen skal være meningsfull og morsom både for deg og hunden!

I en jaktsituasjon skal en Retriever kunne forholde seg passiv ved foten mens andre hunder er i arbeid – og rolig vente på sin tur til å arbeide. Det sier seg selv at ro-trening er et svært viktig moment å trene på i retrieverarbeidet, i tillegg til å holde posisjonen ved foten. Tilsvarende skal en Spaniel forholde seg rolig etter at fuglene har lettet. Både jaktlydighet og det som ofte benevnes som hundens «føyelighet» henger nøye sammen og er relatert til to viktige deler av retrieverarbeidet. I tillegg er hundens evne/jaktlyst av vesentlig betydning der både selvstendighet og samarbeidsvilje må være til stede.

I løpet av 6 uker, setter vi fullt fokus på å trene inn en rekke grunnferdigheter, som du trenger for å komme i gang med treningen av enkle jaktøvelser med hunden din.

For å melde deg på dette kurset trenger du ingen forkunnskaper, men det er nødvendig at hunden er interessert i å «jobbe for godbiter». Første kvelden starter vi med litt teori der du blant annet vil lære mer om retriever-arbeid. I løpet av kurskveldene får du teori-påfyll, som flettes inn i det praktiske arbeidet gjennom den tilbakemeldingen du får i løpet av treningsøktene. Kurset passer både for deg som har en unghund eller en voksen nybegynner-hund.

CANIS-Instruktør og Hundeterapeut Karin Mohn Engebretsen. NKK instruktør trinn 1 og trinn 2 Bruks, samt tidligere hundefører i Norske Redningshunder.

Påmelding er økonomisk bindende. Se mer om kjøpsbetingelser her: https://www.hundeterapeuten.no/kjopsbetingelser/

Dato Blir satt opp senere

Deltakere Maks 4-6

Instruktør Karin Mohn Engebretsen

Sted CANIS Hundeskole avdeling Østfold, Nesveien 320, 1514 Moss

#Tag Retriverarbeid

Canis Karin Mohn Engebretsen