Retrieverjakt – signaler og tegn

VELKOMMEN TIL TEMAKURS – SIGNALER OG TEGN!

Dette kurset er rettet mot deg som har fuglehund og som er interessert i å lære mer om belønningsbasert trening. Men, uansett om du tenker å bruke hunden din på jakt eller om du ønsker å aktivisere den med oppgaver den er avlet for, legger vi opp treningen etter den enkeltes behov og ferdigheter.

Dette er et apporterings-forberedende kurs og i løpet av kurset fokuserer vi på grunnleggende øvelser i jaktlydighet og apportering. Når det gjelder apporteringsoppgaver kan disse deles inn i to kategorier avhengig av om hunden har sett hvor viltet falt eller ikke. I tilfeller der hunden ikke har sett hvor viltet falt, er det førers oppgave å dirigere hunden til stedet der viltet ligger. En perfekt gjennomført dirigering krever et godt samarbeid mellom hund og fører.

Som hundeeier er det å finne morsomme måter å aktivisere hunden din på, noe av det som virkelig skaper glede i hverdagen og bidrar til at dere blir et enda bedre team.

I dirigeringsarbeidet benytter fører fløytesignaler og håndtegn. I løpet av 6 uker retter vi fokus mot hvordan du går frem for å trene inn de signaler og tegn du trenger for å hjelpe hunden i apporteringsarbeidet.

Dette kurset bygger på Temakursene «Jaktfot» og «Apportering», og for å melde deg på kurset bør hunden ha grunnleggende ferdigheter i både å holde «fot-posisjon» og «apportering» for å få størst mulig utbytte av kurset. I løpet av kurskveldene får du teori-påfyll, som flettes inn i det praktiske arbeidet gjennom den tilbakemeldingen du får i løpet av treningsøktene. Kurset passer både for deg som har en unghund eller en voksen nybegynner-hund.

 

CANIS-Instruktør og Hundeterapeut Karin Mohn Engebretsen. NKK instruktør trinn 1 og trinn 2 Bruks, samt tidligere hundefører i Norske Redningshunder.

Påmelding er økonomisk bindende. Se mer om kjøpsbetingelser her: https://www.hundeterapeuten.no/kjopsbetingelser/

Dato Blir satt opp senere

Deltakere Maks 4-6

Instruktør Karin Mohn Engebretsen

Sted CANIS Hundeskole avdeling Østfold, Nesveien 320, 1514 Moss

#Tag Retriverarbeid

Canis Karin Mohn Engebretsen