Retriverjakt

Retriverarbeid

GRUNNKURS I RETRIEVERARBEID  

Som hundeeier er det å finne morsomme måter å aktivisere hunden din på, noe av det som virkelig skaper glede i hverdagen og bidrar til at dere blir et enda bedre team.

Dette er et apporterings-forberedende kurs og i løpet av kurset fokuserer vi på relasjonen mellom deg og hunden i tillegg til grunnleggende øvelser i jaktlydighet og apportering. I løpet av 8 uker setter vi fullt fokus på det du trenger å kunne for å komme i gang med treningen av enkle jaktøvelser med hunden din.

Målsettingen med kurset er å gi deg inspirasjon til hvordan du kan aktivisere hunden din med noe som er meningsfullt og gøy både for deg og hunden – og i tillegg lære mer om retrieverjakt.

Retriever-rasene er avlet for å finne og apportere dødt eller skadeskutt vilt. Retrieveren skal kunne forholde seg passiv ved foten mens andre hunder er i arbeid – og rolig vente på «sin tur» til å arbeide. Rasetypisk har retrieveren et medfødt talent for jakt. I kurset legger vi vekt på at innlæringen av jaktøvelsene skal være lystbetont. Når hunden har lært hvordan spillereglene fungerer, synes de aller fleste retrievere at dette er en morsom aktivitet. Og etter en treningsøkt der hunden din har fått lov til å arbeide, kjenner den seg både fysisk og mentalt fornøyd med dagen.

For å melde deg på dette kurset trenger du ingen forkunnskaper, men det er nødvendig at hunden er interessert i å «jobbe for godbiter» eller en leke. Første kvelden starter vi med litt teori der du blant annet vil lære mer om retriever-arbeid. I løpet av kurskveldene får du teori-påfyll, som flettes inn i det praktiske arbeidet gjennom den tilbakemeldingen du får i løpet av treningsøktene. På kurset er det ingen aldersbegrensning og vi tilpasser treningen etter deltakernes nivå.

 

 

Tidspunkt: tirsdager 18:00 til ca. 20:00.

Instruktør og Atferds-terapeut Karin Mohn Engebretsen; Canis klikker-instruktør, NKK instruktør trinn 1 og trinn 2 Bruks, samt tidligere hundefører i Norske Redningshunder.

Maks antall deltakere: 6

Påmelding er økonomisk bindende. Se mer om kjøpsbetingelser her: https://www.dyreatferdssenteret.no/kjopsbetingelser/

Kurset vil tilpasses de gjeldende anbefalte smitteverntiltakene.

 

Dato Blir satt opp senere

Deltakere Maks 6

Instruktør Karin Mohn Engebretsen

Sted Dyreatferdssenteret avdeling Moss, Nesveien 320, 1514 Moss.

#Tag Retriverarbeid

Canis Karin Mohn Engebretsen