Sporsøk

Sporsøk

VELKOMMEN TIL KURS I SPORSØK!

Å bruke nesen er en del av hundens naturlige atferd og alle hunder kan trenes opp til å samarbeide med oss mennesker i samfunnsnyttige oppgaver som for eksempel å finne mennesker som har gått seg bort eller å finne dyr som er skadet. Innen brukshund sporten er derfor spor-ferten av mennesker eller dyr det hunden skal lære å følge.

Målet med spor-kurset er å lære mer om hvordan du kan aktivisere hunden din med noe som er meningsfullt og gøy både for deg og hunden!

På kurset vil du få en grunnleggende innføring i alt du trenger å vite for å kunne «gå spor» med hunden din. Innlæringen av søket skal være lystbetont og morsomt. Belønningen når hunden ivrig trekker deg som fører fremover i sporet og markerer på rett «markør», er følelsen av mestring – både hos deg og hunden. Og når hunden har lært spillereglene i «spor-leken», synes de aller fleste hunder at det å gå spor er en morsom aktivitet. Etter en treningsøkt i skogen der hunden har fått lov til å søke og bruke nesen, kjenner den seg både fysisk og mentalt fornøyd med dagen.

Som hundeeier er det å finne morsomme måter å aktivisere hunden din på noe av det som virkelig skaper glede i hverdagen og bidrar til at dere blir et enda bedre team.

På kurset er det ingen aldersbegrensning for verken hund eller eier. I hovedsak er dette et kurs for nybegynnere, men treningen tilpasses deltakernes nivå. Du trenger ingen forkunnskaper, men det er en fordel at hunden er interessert i å «jobbe for godbiter» eller leke. I løpet av kurset gjennomgår vi teori der du blant annet vil lære hvordan du legger ut et spor og hvordan du og hunden kan samarbeide best mulig under sporarbeidet. Teori-påfyll flettes senere inn i det praktiske arbeidet gjennom den tilbakemeldingen du får etter treningsøktene.

Datoer: 13.4 og 20.4.24

CANIS-Instruktør og Hundeterapeut Karin Mohn Engebretsen. NKK instruktør trinn 1 og trinn 2 Bruks, samt tidligere hundefører i Norske Redningshunder.

Påmelding er økonomisk bindende. Se mer om kjøpsbetingelser her: https://www.hundeterapeuten.no/kjopsbetingelser/

Dato 13-apr-2024

Tid 10:00–15:00

Deltakere Maks 4-6

Instruktør Karin Mohn Engebretsen

Pris kr 3 000

Påmelding > Trykk her

Sted CANIS Hundeskole avdeling Østfold, Nesveien 320, 1514 Moss

#Tag Sporsøk

Canis Karin Mohn Engebretsen